Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Jumătate dintre maşinile transport marfă şi călători controlate de poliţişti, găsite cu probleme

politia rutiera

Jumătate dintre autovehiculele oprite la control de poliţiştii dâmboviţeni, în cadrul unei acţiuni de verificare a transportului de marfă şi călători, au fost găsite cu nereguli, fie neasigurarea încărcăturii de marfă, probleme tehnice sau încălcări ale regulilor de circulaţie de către şoferi, se arată într-un comunicat al IJP Dâmboviţa, remis miercuri.

În primele două zile ale acţiunii au fost oprite la control 270 de maşini şi au fost aplicate 134 de sancţiuni.

”În perioada 05-11 octombrie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R, poliţiştii dâmboviţeni desfăşoară acţiunea „Truck&Bus”, pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane şi de mărfuri, în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL). În primele două zile de acţiune, poliţiştii dâmboviţeni au verificat peste 270 de autovehicule destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum şi cele destinate transportului de marfă, cu masa totală autorizată mai mare de 3,5 tone”, se arată în comunicatul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa .

Ca urmare a neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 134 de sancţiuni contravenţionale, dintre care patru au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 41 pentru neportul centurii de siguranţă. Cinci conducători auto au fost sancţionaţi ca urmare a depăşirii masei maxime autorizate a vehiculului, ori a numărului de locuri înscris în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, iar alţi şapte pentru neasigurarea corespunzătoare a încărcăturii transportate.

Conform Poliţiei, 12 şoferi au fost amendaţi pentru nerespectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

De asemenea poliţiştii au depistat în trafic două autovehicule care nu mai corespundeau din punct de vedere tehnic.

Ca măsură complementară, poliţiştii au dispus suspendarea dreptului de utilizare în cazul a şapte autovehicule, ca urmare a abaterilor constatate.