Dâmboviţa: Ion Dolănescu va avea statuie în localitatea natală

maria ciobanu ion dolanescu

Autorităţile judeţene din Dâmboviţa au anunţat că vor să realizeze o statuie a lui Ion Dolănescu, pe care să o amplaseze în localitatea natală a marelui artist, la Perşinari.

Anunţul a fost făcut, marţi, de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, la tabăra de sculptură ”Vasile Blendea”.

”Anul viitor, vă spun de acum că, printre alte lucruri pe care o să le facem, prin tabăra de sculptură va fi un bust al lui Ion Dolănescu, pe care vreau să îl plasăm la Perşinari, locul de baştină al marelui artist. Corelăm atunci perioada de desfăşurarea a taberei de sculptură cu perioada Festivalului Naţional ‘Ion Dolănescu’, ediţia a patra. Două evenimente care îşi au debutul în perioada mandatului meu, deci în perioada 2012-2014”, a precizat Ţuţuianu, citat de Agerpres.

Festivalul ”Ion Dolănescu” a avut trei ediţii, iar în acest an, pe 8 octombrie, în premieră la festival, concertele au avut loc şi în Perşinari. La ediţia din 2016 a festivalului au susţinut recitaluri Irina Loghin, Maria Ciobanu, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu.

error: Conţinut protejat !!