Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Înşelăciune cu loz în plic

Un bătrân de 69 de ani a fost înşelat de două persoane care i-au cerut să deschidă împreună lozuri în plic, unul având drept premiu o maşină, iar în schimbul acestuia a dat 1.100 de lei, ulterior constatând că a fost păcălit, se arată într-un comunicat al Poliţiei Dâmboviţa, remis joi.

Din primele cercetări, a reieşit că bătrânul a fost abordat de două persoane necunoscute, care i-au solicitat să deschidă împreună două lozuri  în plic. În urma deschiderii plicurilor, s-a constatat că unul dintre acestea conţinea drept premiu un autoturism. Partea  vătămată a fost convinsă de cei doi ca în schimbul lozului câştigător să le înmâneze 1.100 de lei, bani pe care i-a pus într-o sacoşă. Ulterior, bărbatul a primit o altă sacoşă goală.

În prezent, poliţiştii desfăşoară activităţi de identificare a principalilor bănuiţi de comiterea înşelăciunii şi recuperare a prejudiciului.

Poliţia Dâmboviţa recomandă cetăţenilor să nu intre în discuţii cu persoane necunoscute, indiferent de pretextul pentru care sunteţi abordaţi şi să nu se lase încântaţi de obţinerea cu uşurinţă a unor foloase.

De asemenea nu luați în considerare eventualele mesaje în care sunteți desemnat câștigator, fără temei, al vreunui concurs/ sondaj organizat de o firmă de renume. Anunţaţi imediat poliţia în cazul în care sunteţi anunţaţi că o rudă aflată în străinătate a suferit sau provocat un accident, fapt pentru care trebuie să depuneţi o sumă de bani.

Un alt sfat al poliţiştilor este să nu acceptați în niciun caz să trimiteți persoanelor necunoscute bani în avans pentru aducerea unui autoturism sau a altui bun la care ați fost anunțat câștigător. Nu furnizați date confidențiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr necunoscut; niciodată o societate nu vă va solicita date în acest mod.