Dâmboviţa: Infracţiunile de lovire sau alte violenţe, violare de domiciliu şi ameninţare, în creştere în 2023

Dâmboviţa: Infracţiunile de lovire sau alte violenţe, violare de domiciliu şi ameninţare, în creştere în 2023

Infracţiunile de lovire sau alte violenţe, violare de domiciliu şi ameninţare au fost în creştere în 2023, în judeţul Dâmboviţa, conform raportului privind evaluarea activităţii pe anul trecut, prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, de şeful IPJ Dâmboviţa, Viorel Polexe.

„În perioada supusă analizei, au fost sesizate 13.816 fapte penale, cu 6% mai multe faţă de valoarea din anul 2022. Ponderea acestor fapte este reprezentată de infracţiunile de natură judiciară care semnifică 74% din total. Este de precizat că infracţiunile de furt sunt în scădere cu 8,3%, cele de furt din locuinţe scad cu 16,8%, iar tâlhăriile înregistrează o scădere de 16,7%. De asemenea, statistica evidenţiază o creştere a infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe cu 4%, a infracţiunilor de violare de domiciliu cu 11,7% şi a faptelor de ameninţare cu 10,4%”, informează IPJ Dâmboviţa.

În perioada de referinţă, poliţiştii au efectuat 80 de acţiuni şi 36 de percheziţii domiciliare pe linia respectării regimului legal al armelor, explozivilor şi substanţelor periculoase. A fost dispusă anularea dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor letale/neletale a 50 de deţinători.

„În urma executării activităţilor specifice, au fost constatate 77 de infracţiuni la regimul armelor, materiilor explozive şi al substanţelor periculoase. De asemenea, au fost confiscate 45 de arme, 76 de bucăţi de muniţie, 50 de kilograme şi 115 litri de substanţe toxice, precum şi peste 4.000 de kilograme de articole pirotehnice”, precizează IPJ Dâmboviţa.

În ce priveşte infracţiunile stradale, la nivelul judeţului, în 2023,  au înregistrat o scădere cu 11,47% faţă de anul 2022, fiind sesizate 1.083 de astfel de fapte.

error: Conţinut protejat !!