Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Incidenţa COVID-19 de 4,47 la mia de locuitori în comuna Morteni

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa anunţă, miercuri, o incidenţă COVID-19 de peste 3 la mia de locuitori în localitatea dâmboviţeană Morteni şi impune obligativitatea purtării măştii de protecţie în locurile aglomerate.

„Se constată depăşirea incidenţei cumulate la 14 zile, peste 3/1000 locuitori în comuna Morteni (4,47/1000 locuitori). La nivelul unităţii administrativ-teritorială prevăzută la art. 1 alin. (1) vor fi aplicate măsurile specifice intervalului de referinţă (peste 3/1000 locuitori) al incidenţei cumulate la 14 zile prevăzute de H.G. nr. 826/05.08.2021″, se arată în hotărârea de constatare a ratei de incidenţă, luată, miercuri, de CJSU Dâmboviţa.

În hotărâre se mai precizează că se aprobă instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice, staţii pentru transportul în comun, mijloace de transport în comun, la locul de muncă precum şi în alte zone cu potenţial de aglomerare de pe raza comunei Morteni.