Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Incendiul de la Mănăstirea Nucet a fost stins

Incendiul de la Mănăstirea Nucet din Dâmboviţa a fost stins, nu a fost nicio persoană rănită şi au ars acoperişurile de la mai multe chilii, informează, în noaptea de luni spre marţi, ISU Dâmboviţa.

„Incendiul de la Mănăstirea Nucet a fost lichidat, se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative. Se acţionează pentru decopertarea acoperişului şi verificarea spaţiilor în vederea identificării eventualelor focare ascunse. În interiorul mănăstirii, la momentul izbucnirii incendiului se aflau cinci măicuţe care s-au autoevacuat. Nu erau alte persoane în spaţiile destinate pentru cazare”, precizează ISU Dâmboviţa.

Pompierii au anunţat că prin intervenţia rapidă au salvat din calea flăcărilor paraclisul mănăstirii construit din lemn. Acesta se afla lipit de chiliile mănăstirii.

În momentul sosirii primelor echipaje de pompieri incendiul se manifesta la acoperişul chiliilor pe o suprafaţă de circa 500 de metri pătraţi.

La faţa locului au acţionat şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două ambulanţe şi un echipaj SMURD.

Până la acest moment ISU Dâmboviţa nu a precizat cauza izbucnirii incendiului.  

La faţa locului au ajuns şi prefectul Claudia Gilia, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, precum şi vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Târgovişte, Ionuţ Adrian Ghibanu.

„Incendiul care a cuprins chiliile Mănăstirii Nucet a fost stins!

Imediat după evaluarea pagubelor, vom vedea ce trebuie făcut pentru a ridica înapoi tot ce focul a mistuit în noaptea aceasta. Mulțumim lui Dumnezeu că nu au fost victime”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.