Dâmboviţa: Incendiu la un depozit de substanţe chimice din Butimanu, mesaj RO-Alert

Dâmboviţa: Incendiu la un depozit de substanţe chimice din Butimanu, mesaj RO-Alert

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, la un depozit de substanţe chimice din localitatea dâmboviţeană Butimanu, au intervenit forţe sporite de pompieri, iar populaţia a fost avertizată prin RO-Alert, informează ISU Dâmboviţa.

Incendiul a fost observat de paznicul locaţiei şi anunţat la 112.

„Populaţia a fost alertată prin RO-Alert, fiind transmis mesaj pentru că cetăţenii din zona să îşi poată lua măsuri de autoprotectie şi adăpostire şi sa faciliteze accesul forţelor de interventie. Iniţial a fost anunţată existenţa în depozit a nitroglicerinei, dar informaţia nu a fost reală, în depozit fiind depozitate răşini epoxidice şi poliuretanice, substanţe inflamabile lichide. În alt spatiu, separat de spaţiul incendiat, se afla depozitata nitroceluloză, dar nu a fost pericol de afectare a acesteia, incendiul fiind localizat rapid la limitele interioare ale depozitului”, preizează ISU Dâmboviţa.

Au ars materiale şi substanţe combustibile din interiorul halei de depozitare pe o suprafaţă de aproximativ 1000 metri pătraţi. Nu au existat victime. Cauza probabilă a producerii incendiului este în curs de stabilire.

Pompierii au acţionat pentru lichidarea incendiului cu 45 de pompieri şi 10 autospeciale, şapte de stingere cu apă şi spumă, două echipaje SMURD şi o autoscară.

error: Conţinut protejat !!