Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Incendiu la un adăpost de animale, peste 30 nu au putut fi salvate

Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu ce a avut loc în noaptea de luni spre marţi la un adăpost de animale din comuna I.L. Caragiale, focul a fost stins, iar în incendiu au murit câteva zeci de capre, informează, marţi, ISU Dâmboviţa.

„Incendiul se manifesta generalizat la un adăpost de animale şi la nivelul acoperişului a două anexe care se aflau în imediata vecinătate a adăpostului. S-a acţionat timp de peste 2 ore pentru stingerea flăcărilor. În acelaşi timp au fost protejate un alt adăpost de animale şi depozitul de nutreţuri. În adăpostul de animale se aflau peste 200 de animale mici (capre) şi 3 animale mari (vaci). Au fost surprinse de flăcări un animal de talie mare şi 35 de talie mică, care nu au putut fi salvate”, precizează ISU Dâmboviţa.

La sosirea echipajelor de pompieri, mare parte din animalele din interior fuseseră evacuate de îngrijitori. O femeie de 49 de ani, îngrijitor, a suferit un atac de panică şi a fost intoxicată cu fum. Aceasta a fost preluată de echipajul de paramedici SMURD şi i s-au acordat îngrijiri medicale, dar a refuzat transportul la spital.

La locul evenimentului au fost mobilizate trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. În sprijinul pompierilor au acţionat şi trei pompieri voluntari din I.L. Caragiale.