Dâmboviţa: Încă două cazuri de gripă AH1N1, la nivel de judeţ

Dâmboviţa: Încă două cazuri de gripă AH1N1, la nivel de judeţ

Încă două cazuri de gripă din tip AH1N1 s-au înregistrat la nivelul judeţului Dâmboviţa, iar alte pentru alţi patru pacienţi cu simptome se aşteaptă rezultatul analizelor, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.

În acest an au mai fost confirmate în Dâmboviţa alte nouă cazuri de AH1N1, cunoscută popular sub denumirea de gripă porcină.

”În perioada de monitorizare 1-7 februarie 2016, s-a primit de la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte un număr de 7 probe de exudat nazofaringian, în vederea stabilirii diagnosticului de laborator pentru 7 pacienţi suspicionati cu gripă. Probele au fost trimise la Institutul Cantacuzino, iar din aceste probe, două cazuri au fost confirmate cu virus gripal sezonier AH1N1, un caz infirmat, iar patru sunt încă în lucru”, se aratăîn comunicatul DSP Dâmboviţa.

Cele două confirmări au fost pentru doi bolnavi din mediul rural, cu vârste de 48 şi 54 de ani, unul dintre pacienţi fiind transferat într-o unitate medicală din Bucureşti.

error: Conţinut protejat !!