Dâmboviţa: În judeţ nu sunt clădiri cu risc seismic mare; în Târgovişte unele blocuri ar trebui expertizate

Dâmboviţa: În judeţ nu sunt clădiri cu risc seismic mare; în Târgovişte unele blocuri ar trebui expertizate

În judeţul Dâmboviţa nu sunt clădiri cu risc seismic mare. În Târgovişte, conform primarului municipiului, sunt bocuri construite înainte de 1977 care ar trebui expertizate pentru a se stabili dacă prezintă vreun risc.

”Am făcut notificări către asociaţiile de proprietari. Există obligaţia expertizării acestor clădiri. În ultimă instanţă le vom expertiza noi şi vom obliga asociaţiile de proprietari să îndeplinească obligaţiile pe care le au. N-aş putea să vă spun în momentul de faţă care ar fi aceste clădiri, sunt în special blocuri construite până în 1977”, a precizat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Un cutremur cu magnitudinea estimată iniţial 5,6 s-a produs miercuri dimineaţă la orele 01.20 în România, în zona Nereju, judeţul Vrancea, anunţă pe site-ul său Institutul american de geodezie (USGS). Epicentrul a fost localizat la 6 kilometri vest de Nereju şi la o adâncime de 81 de kilometri.

”După cutremur nu am avut niciun fel de pagube în judeţ şi nu s-a înregistrat niciun apel la 112”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, Eduard Ţelea.

error: Conţinut protejat !!