Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Guran, umilit de colegii din USR

Președintele PNL Dâmboviţa, Virgil Guran, a fost, efectiv, umilit de colegii din USR, prin decizia ministrului Transporturilor de a renunţa la modernizarea şi lărgirea la patru benzi a DN 71 Bâldana-Târgovişte. Proiectul era mai mare, prevedea de modernizarea drumului până la Sinaia. Dar despre porţiunea aceasta a drumului nu se mai spune nimic.

Decizia ministrului USR al Transporturilor, Cătălin Drulă, vine după nci o lună-două, când Virgil Guran anunţa triumfalist că Guvernul liberal a rezolvat problema DN 71, după 30 de ani în care nu s-a reuşit să se facă nimic.

Într-o postare electorală pe facebook, la sfârşitul lunii noiembrie 2020, Guran spunea „PSD a lăsat DN71 în paragină timp de 27 de ani”. „Îi mai credeţi?”, întreabă Guran în aceeaşi postare.

„Am participat, astăzi, în calitate de reprezentant al Guvernului României, la un eveniment de o importanţă deosebită pentru judeţul Dâmboviţa: semnarea contractului având ca obiect proiectare şi execuţie ”Modernizarea DN71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia, km 0+00 – 44+130 lărgire la patru benzi de circulaţie şi km. 51+041 – km. 109+905 drum la două benzi: Lot 1 (sector 1): Bâldana Târgovişte km. 0+00 – km. 44+130 la patru benzi de circulaţie.

După 30 de ani de amânări succesive, a fost nevoie de un guvern PNL care să se implice hotărâtor în rezolvarea acestei probleme, iar rezultatele se văd: la doar un an de la preluarea guvernării, au fost depăşite toate obstacolele şi, prin semnarea contractului de proiectare şi execuţie, proiectul a intrat în linie dreaptă! (…). Proiectul, atât de necesar, aşteptat şi dorit de dâmboviţeni de 30 de ani, are o durată de realizare de 36 de luni, dintre care 12 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie. De remarcat că lucrarea va avea un termen de garanţie de 90 de luni”, se arăta într-un comunicat de presă semnat de Virgil Guran şi remis pe 27 noiembrie 2020.

Mai mult, în postări pe facebook, Guran asigura dâmboviţenii că dacă votează PNL problema infrastructurii rutiere, printre altele (COS Târgovişte etc), va fi rezolvată.

„Proiectele demarate de guvernarea PNL în județul Dâmbovița, în ultimul an, atât de importante pentru dezvoltarea județului, vor fi urmărite și sprijinite cu toată tăria și din Parlament. Personal, voi veghea ca nu cumva eforturile noastre să fie deturnate, zădărnicite, din incompetență sau din interese de altă natură. Dâmbovița a fost și este județul pe care îl iubesc, în care vreau să trăiesc și pe care sunt onorat să îl reprezint în Senatul României. De aceea, nimic din ceea ce privește județul nostru nu îmi este nici străin, nici indiferent. Îi asigur pe dâmbovițeni de respectul meu și al colegilor mei din PNL”, susţinea Guran, pe facebook, pe 22 decembrie 2020.

” Am continuat cu infrastructura vitală pentru județ, dar abandonată timp de decenii. Acum, avem certitudinea că DN71, DN72 și DN7 vor fi modernizate„, spunea Guran, pe facebook, pe 3 decembrie 2020.

Ministrul USR al Transporturilor, Cătălin Drulă, spune clar, în ianuarie 2021, după rezilierea contractului de lărgire la patru benzi a DN 71 Bâldana-Târgovişte, că acesta nu va mai fi modernizat.

„Nu mai putem avea în România soluții de ani ’50-’60 în anul 2021. Pentru rutele aglomerate, drumurile naționale aglomerate, soluția nu mai este să lărgim aceste drumuri la patru benzi prin mijlocul satelor (…). Cred că legătura dintre București și Târgoviște merită un drum modern. Dacă facem un drum de anii ’50, va rămâne zeci de ani de-acum încolo. Ne vom lua un scurt răgaz să facem un caiet de sarcini mult mai bun decât ce s-a făcut până acum”, a declarat Drulă.

Nu a spus ministrul Drulă ce se întâmplă cu banii care au fost alocaţi pentru lărgirea şi modernizarea DN 71 Bâldana-Târgovişte, pentru că investiţia era finanţată cu 120 de milioane de euro. A fost atribuită, iar contractul a fost reziliat de CNAIR din cauză că firma câştigătoare nu a constituit garanţia de bună execuţie.

În acest an, PNL Dâmboviţa nu a mai susţinut nicio conferinţă de presă, iar liderul organizaţiei, Virgil Guran, nu a declarat nimic după ce ministrul Drulă a anunţat că DN71 nu va mai fi modernizat şi nici lărgit la patru benzi.