Dâmboviţa: Grupare infracţională din Găeşti specializată în trafic de persoane, proxenetism, cămătărie şi spălare de bani, destructurată

O grupare infracţională, constituită pe raza oraşului Găeşti, specializată în trafic de persoane, proxenetism, cămătărie şi spălare de bani a fost destructurată, iar şase persoane au fost reţinute, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, remis joi.

”La data de 23 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub coordonarea unui procuror de la D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa, au documentat activitatea infracţională a unui grup organizat, constituit pe raza oraşului Găeşti şi specializat în comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism, camătărie şi spălare de bani. În urma celor şapte percheziţii efectuate la domiciliile bănuiţilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 8 autoturisme, 2 arme neletale supuse autorizării, 9 telefoane mobile, 2 laptopuri, 700 de lei şi mai multe documente şi înscrisuri”, se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, nouă mandate au fost puse în executare, persoanele depistate fiind conduse la parchet pentru audieri. Şase dintre acestea au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul zilei de joi să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2013, cei în cauză ar fi racolat mai multe tinere în vederea practicării prostituţiei atât în România cât şi în Cehia.

De asemenea, doi dintre bănuiţi ar fi obţinut venituri ilegale ca urmare a unor activităţi de cămătărie.

În cauză, poliţiştii au colaborat şi cu autorităţile judiciare din Cehia, fiind efectuate trei percheziţii domiciliare şi în Praga. Totodată, cinci tinere care practicau prostituţia şi un bărbat implicat în activitatea infracţională au fost identificaţi în Praga.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combaterea a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi efective de jandarmi din Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!