Dâmboviţa: Grădiniţă inaugurată la Ludeşti

gradinita-scheiu-01

Grădiniţa din satul Scheiu de Sus, comuna Ludeşti, a fost inaugurată, duminică, investiţia de 800.000 de lei fiind realizată cu fonduri europene.

Lucrările au fost efectuate în cursul acestui an.

”Am inaugurat o grădiniţă finanţată prin 28/ 2013, valoarea investiţiei este de 8 miliarde de lei vechi. Grădiniţa vine să satisfacă nevoile de educaţie pentru copiii din Scheiu de Sus şi Gura Ursului. Este construcţie nouă cu două săli de clasă şi spaţii adiacente. Este o lucrare făcută anul acesta. Mai avem în lucru grădiniţa de la Potocelu, unde alocarea, tot pe OU 28/ 2013, este de aproape 26 de miliarde de lei vechi. Ea se află în stadiu avansat de execuţie”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, prezent la eveniment.

gradinita-scheiu-02

Adrian Ţuţuianu a stat de vorbă cu localnicii prezenţi la inaugurarea grădiniţei, principalele probleme discutate fiind legate de infrastructură.

”Drumul, patru kilometri şi jumătate, este drum judeţean, investiţia este asociere făcută de consiliul local şi consiliul judeţean. Asfaltăm aceşti patru kilometri şi jumătate, media undeva la opt miliarde de lei pe kilometru, între Scheiu de Jos şi Scheiu de Sus până la biserică spre Gura Ursului. Mai avem un sector neasfaltat între Teleşti şi Scheiu de Jos, care e de un kilometru şi jumătate, e începută o asfaltare pentru că am avut o alocare mică de 250.000 de lei, vom aloca suplimentar acum şi vom asfalta şi acea porţiune. Oamenii au cerut să mergem mai sus, la Gura Ursului, un sat mai izolat, condiţii mai grele. Sunt cinci kilometri până la Cândeşti. Dar este un drum care necesită la un kilometru probabil 20 de miliarde de lei vechi. Nu se poate face mâine, ar fi o utopie şi aş minţi eu, dar undeva până în 2019-2020 ar putea fi fezabilă şi o asemenea propunere”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

error: Conţinut protejat !!