Dâmboviţa: Foştii preşedinţi de consiliu şi prefecţi din judeţ au primit plachete aniversare de Centenar

Foştii preşedinţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi prefecţii judeţului de după 1989 au primit, miercuri, într-o şedinţă festivă, plachete aniversare de Centenar.

Printre cei care au primit plachete au fost senatorul Adrian Ţuţuianu şi Florin Popescu, foşti preşedinţi de consiliu, dar şi postmortem Ion Stan, fost parlamentar şi prefect de Dâmboviţa.

Ţuţuianu, recent exclus din PSD, a vorbit în discursul său de modul în care vede dezvoltarea judeţului în următorii ani, dar a făcut referire şi la ”cei care nu au legătură cu judeţul şi vin din când în când să îşi asigure un loc mai bun”.

Ţuţuianu a fost înlocuit de la şefia PSD Dâmboviţa cu Rovana Plumb.

”Cred că trebuie să ne ocupăm de dezvoltarea industrială a judeţului în continuare (…). Aveam şanse dacă se ocupau cei care au condus până recent Ministerul Economiei să rezolvăm problema de la Moreni, eu am făcut nişte afirmaţii legat de calitatea unui ministru, nu le-am făcut întâmplător, dovadă că nici nu mai este pe acolo (…). Vreau să vă spun că nimeni nu va lucra pentru judeţ dacă nu are legătură strânsă, dacă nu trăieşte aici, dacă nu munceşte aici, dacă nu are familie aici. Şi poate că e un moment de reflexie pentru noi toţi, pentru că de la personaje care trec pe aici doar din când în când ca să îşi asigure un loc mai bun nu avem nicio aşteptare”, a spus Ţuţuianu.

Oficialităţile judeţene au subliniat, la şedinţa festivă ce a avut loc la Consiliul Judeşean Dâmboviţa, că odată cu marcarea Centenarului Marii Uniri se serbătoreşte şi împlinirea a 650 de ani de la atestarea documentară a judeţului Dâmboviţa şi a 50 de ani de la reînfiinţarea judeţului.

”În şedinţa extraordinară de consiliu judeţean, a avut loc şi decernarea de plachete aniversare foştilor prefecţi ai judeţului (Emil Dima, Alexandru Boriga, Marin Antonescu, Ion Stan, Constantin Iancu, Tiberiu Popa, Victor Sanda, Jean Popescu, Aurelian Popa, Mirel Nicolae Lazăr, Iancu Caracota, Emilian Rusu, Ioan Marinescu) şi preşedinţilor care au condus Consiliul Judeţean Dâmboviţa (Marius Mihălăchioiu, Romeo Popescu, Aurel Cucu, Traian Novolan, Gheorghe Ana, Florin Aurelian Popescu, Adrian Ţuţuianu, Alexandru Oprea), actualului prefect, Antonel Jîjîie, şi subprefectului Florina Mureşan, consilierilor judeţeni din acest mandat dar şi actualilor parlamentari de Dâmboviţa şi Înaltpreasfinţiei Sale Nifon Mitropolitul şi Arhiepiscopul Târgoviştei”, se arată într-o comunicare a CJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!