Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Fost şef al direcţiei judeţene a SRI, ales preşedinte al consiliului judeţean

candidat-consiliul-judetean

Fostul şef al SRI Dâmboviţa Alexandru Oprea a fost ales, miercuri, preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, după ce Adrian Ţuţuianu a candidat la alegerile parlamentare şi a optat acum pentru funcţia de senator.

Alexandru Oprea a fost vicepreşedinte al CJ Dâmboviţa şi încă din campania electorală de la parlamentare PSD a anunţat că va fi propunerea partidului pentru a-l înlocui pe Adrian Ţuţuianu.

Oprea a primit 22 de voturi pentru a deveni şeful CJ Dâmboviţa. PNL l-a propus pe Gabriel Grozavu, fost vicepreşedinte al consiliului, dar acesta nu a obţinut numărul necesar de voturi. Este o procedură diferită de mandatul anterior, când preşedintele de consiliu judeţean se alegea direct de către alegători, acum este ales de către consilieri, din rândul lor.

De altfel rezultatul era previzibil, în condiţiile în care PSD deţine majoritatea în Consiliul Judeţean Dâmboviţa, având 22 de consilieri din totalul de 35.

Alexandru Oprea a fost şef al SRI Dâmboviţa, a fost administrator public al judeţului în mandatul anterior, a fost director interimar al Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa (în perioada când era administrator al judeţului, suspendându-se din această funcţie), iar după alegerile locale din 2016 a fost ales vicepreşedinte al CJ Dâmboviţa. Funcţia politică a lui Oprea este secretar executiv al PSD Dâmboviţa.

”Consider că toate proiectele menite să aducă dezvoltare judeţului sunt importante, însă unele sunt, realmente, vitale în acest moment. Printre cele mai mari preocupări ale mele pe care le doresc finalizate până în anul 2020 sunt: lărgirea tronsonului de drum Bâldana – Târgovişte pe 4 benzi în cadrul proiectului „Drumul Chindia” menit să asigure legătura între Autostrada A1 şi acest tronson până la Sinaia, dar şi finalizarea drumului care asigură legătura între Judeţul Dâmboviţa, Judeţul Prahova şi Judeţul Ilfov pe ruta Moreni – Răzvad – Gura Ocniţei – Comişani – Băleni – Periş. Sunt proiecte mari, ce însumează aproximativ 200 de km de infrastructură rutieră modernă şi o valoare de cca 168 milioane de euro”, a spus Alexandru Oprea, după alegerea în funcţia de preşedinte al CJ Dâmboviţa.

Oprea s-a referit şi la proiecte cu finanţare de la bugetul de stat şi cu fonduri europene: constrzuirea unui stadion în Târgovişte, reabilitarea Curţii Domneşti Târgovişte, reabilitarea Şcolii de Cavalerie din Târgovişte.

”Îmi propun să susţin şi toate demersurile pentru ca zona Moroeni – Padina – Peştera să devină o staţiune turistică de interes naţional. Nu în ultimul rând, voi continua să susţin atât dezvoltarea Universităţii Valahia din Târgovişte, cât şi crearea de locuri de muncă în judeţ ca urmare a construirii fabricii Arctic de la Ulmi”, a mai afirmat Alexandru Oprea.

Tot în şedinţa de miercuri a CJ Dâmboviţa au fost validaţi doi consilieri de la PSD, după ce fostul preşedinte al consiliului, Adrian Ţuţuianu, a optat pentru funcţia de senator, iar fostul vicepreşedinte Corneliu Ştefan pentru cea de deputat.

Consilierii judeţeni i-au ales pe Claudia Gilia şi Alin Manole, ambii de la PSD, în funcţiile de vicepreşedinţi ai CJ Dâmboviţa.

Prezent la şedinţa de consiliu de miercuri a fost şi Adrian Ţuţuianu. Acesta l-a felicitat pe Oprea şi a avut ceva de spus şi despre propunerea adversarilor politici din PNL.

”Plăiaşu şi-a dat seama că a pariat pe un cal mort”, a spus Ţuţuianu, referindu-se la faptul că Gabriel Plăiaşu a fost cel care l-a anunţat pe Gabriel Grozavu candidat din partea PNL la funcţia de preşedinte al consiliului.