Dâmboviţa: Femeie înşelată că va fi ajutată să obţină fonduri UE, un bărbat înşelat că obţine o pensionare

Dâmboviţa: Femeie înşelată că va fi ajutată să obţină fonduri UE, un bărbat înşelat că obţine o pensionare

Poliţiştii dâmboviţeni au efectuat, joi, trei percheziţii în localitatea argeşeană Stoeneşti, într-un caz de înşelăciune, iar o persoane a fost reţinută, informează IPJ Dâmboviţa.

„Cercetările au fost efectuate în cadrul unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, femeia fiind bănuită că, în cursul lunii august 2022, ar fi indus în eroare o femeie, din Fieni, prin faptul că a ar fi susţinut că va mijloci întocmirea şi depunerea unui proiect pentru obţinerea unor fonduri europene. De asemenea, în cursul lunii februarie 2023, ar fi indus în eroare un alt bărbat, din Văleni, pe care l-ar fi asigurat că va mijloci pensionarea mamei acestuia, precum şi angajarea acesteia în cadrul unei fundaţii”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Prejudiciul este estimat la 17.200 de lei şi 3.350 de euro.

În urma percheziţiilor pentru documentarea activităţii infracţionale a unei femei, de 53 de ani, din Argeş, a fost pus în executare un mandat de aducere. Femeia a fost condusă la sediul poliţiei pentru audieri. Faţă de aceasta a fost dispusă măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentată magistraţilor pentru dispunerea unei măsuri preventive.

error: Conţinut protejat !!