Dâmboviţa: DSP anunţă testarea personalului de la toate centrele de bătrâni din judeţ

Dâmboviţa: DSP anunţă testarea personalului de la toate centrele de bătrâni din judeţ

DSP Dâmboviţa anunţă, joi, într-un comunicat de presă, că a început testarea personalului de la toate centrele de bătrâni din judeţ.

Pânăla acest moment au fost prelevate probe de la 200 de persoane.

„Începând cu  data de 22 aprilie 2020, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a extins acţiunea de testare pentru depistarea COVID-19, a personalului din toate centrele rezidenţiale pentru persoane vârstnice din judeţul Dâmboviţa. În această primă etapă va fi testat personalul aflat în autoizolare preventivă la domiciliu, conform Ordonanţei militare numărul 8/2020. Pentru această  acţiune, au fost mobilizate mai multe echipe de specialişti din cadrul instituţiei noastre, care printr- un efort considerabil, până la acest moment, au reuşit să preleveze probe de la peste 200 de angajaţi ai acestor centre”, precizează DSP Dâmboviţa.

Conform sursei citate, această acţiune a fost demarată în scopul prevenirii apariţiei unor focare de coronavirus.

Primarul din localitatea dâmboviţeană Răcari, Marius Caraveţeanu, a anunţat, joi, pe facebook, că 52 de persoane de la Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice din localitate au fost confirmate cu coronavirus. Dintre acestea, 32 sunt beneficiari şi 20 angajaţi.

Tot joi, Grupul de Comunicare Strategică, a anunţat decesul unei femei de 83 de ani, din focarul de la centrul din Răcari, care avea comorbidităţi: HTA, sechele AVC, Boala Parkinson.

error: Conţinut protejat !!