Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Drumul de acces din DN71 spre platoul Bucegilor a fost redeschis

Drumul judeţean 713, de acces din DN 71 spre platoul Bucegilor, a fost redeschis, miercuri, după ce a fost deszăpezit, iar condiţiile meteo s-au îmbunătăţit, anunţă Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

”Consiliul Judeţean Dâmboviţa a redeschis astăzi, 23 ianuarie 2019, DJ 713 Sinaia (DN 71) – Şaua Dichiului pentru circulaţia rutieră. Decizia a fost luată în condiţiile în care, în zona montană dâmboviţeană, condiţiile meteorologice s-au îmbunătăţit, iar operatorul economic care efectuează lucrările de deszăpezire, respectiv SC Lucrări Drumuri şi Poduri Dâmboviţa SA, a reuşit să degajeze zăpada de pe drumul în cauză”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.

În data de 15 ianuarie o avalanşă a adus zăpada pe partea carosabilă a acestui drum. Un utilaj de deazăpezire a fost prins de avalanşă, iar şoferul s-a salvat fugind din maşină.

”Amintim că drumul a fost închis în ultima săptămână ca urmare a viscolului şi avalanşelor produse în zonă. Menţionăm că celelalte restricţii de circulaţie, valabile pentru perioada anotimpului rece, rămân în vigoare”, precizează CJ Dâmboviţa.