Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Doi consilieri judeţeni PSD au plecat din partid şi rămân independenţi

Doi consilieri judeţeni din Dâmboviţa, Mihăiţă Moldoveanu şi Marius Lupoiu, au plecat din PSD şi rămân independenţi, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

”Avem două plecări la consiliul judeţean. Sunt lucruri normale. Iată că migraţia se poate face şi într-o direcţie şi în cealaltă. E o opţiune pentru fiecare şi există pentru fiecare un mod de a privi lucrurile. Eu cred că cei care s-au grăbit să plece din PSD erau de mult plecaţi. Acum, cum să zic, asistăm la o manifestare expresă a plecării. E vorba de Mihăiţă Moldoveanu şi de Marius Lupoiu. Am înţeles că vor să rămână independenţi”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Preşedintele CJ Dâmboviţa spune că îşi propune să asigure funcţionarea în bune condiţii a consiliului prin dialogul cu toate forţele politice reprezentate în consiliul judeţean.

”Încerc în consiliul judeţean să am o discuţie echilibrată cu toate forţele politice. Am învăţat ceva anii aceştia, că Opoziţia cu Puterea sunt în alternativă, mai devreme sau mai târziu, şi o relaţie civilizată face mai mult decât 1.000 de manifestări de forţă atunci când eşti la Putere”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa are 34 de membri. Conform rezultatelor de la alegerile din 2012 componenţa a fost 12 membri de la PSD, 14 PDL, cinci PNL şi trei PPDD, iar preşedinte social democratul Adrian Ţuţuianu. Acum, prin plecarea celor doi consilieri PSD din partid, rămân 10 reprezentanţi PSD şi apar doi independenţi.

Este a doua mişcare politică anunţată, la nivelul judeţului Dâmboviţa, după adoptarea ordonanţei guvernamentale care permite, în termen de 45 de zile, aleşilor locali să îşi clarifice apartenenţa politică fără a-şi pierde mandatul. În urmă cu câteva zile, preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, anunţa că 18 primari PDL s-au înscris în PSD.