Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Doi bărbaţi, cercetaţi pentru trafic de minori în scopul exploatării sexuale şi proxenetism

Doi bărbaţi din Dâmboviţa sunt cercetaţi pentru trafic de minori în scopul exploatării sexuale şi proxenetism, fiind  bănuiţi că ar fi racolat mai multe tinere în scopul  exploatării sexuale, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa, remis marţi.

Cei doi au 24, respectiv 26 de ani, iar printre fetele racolate pentru prostituţie este şi o adolescentă aflată într-un centru de servicii sociale.

„Din cercetări a reieşit că, în luna decembrie 2018, o adolescentă, de 15 ani, instituţionalizată în cadrul unui centru de servicii sociale din Târgovişte, ar fi fost racolată de bărbatul de 24 de ani şi obligată să practice prostituţia în Bucureşti, într-un apartament pus la dispoziţie de cel de 26 de ani. Au fost descoperite şi cazurile altor tinere majore, care ar fi practicat prostituţia prin intermediul unor site-uri în beneficiul celor doi, în diverse locaţii din Bucureşti”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Pentru probarea activităţii infracţionale, în cursul zilei de luni, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi Poliţiei Oraşului Fieni, cu sprijinul jandarmilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, au efectuat o percheziţie domiciliară, în localitatea Buciumeni, la locuinţa bărbatului de 24 de ani,  fiind totodată puse în aplicare două mandate de aducere.

Bărbatul de 24 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism. Ulterior s-a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Activităţile desfăşurate au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.