Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru proxenetism; au exploatat trei femei în ţări din Europa

Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru proxenetism, după ce timp de mai mulţi ani ar fi obligat trei femei să se prostitueze, a informat, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

Duminică, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Târgovişte, la trei persoane, respectiv doi bărbaţi şi o femeie.

Cei trei sunt vizaţi într-un dosar penal întocmit pentru comiterea infracţiunii de proxenetism.

„Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada 2013-2024, un bărbat, de 35 de ani, ar fi determinat o femeie să practice prostituţia prin simularea unei relaţii de iubire (metoda lover boy). Totodată, ar fi înlesnit activitatea infracţională inclusiv prin însoţirea persoanei vătămate pe teritoriul mai multor state membre, respectiv în Italia, Elveţia, Spania şi Cehia. În plus, acesta ar fi procedat în mod similar în cazul altor două femei”, au precizat reprezentanţii IPJ.

De asemenea, un alt bărbat, de 59 de ani, şi o femeie, de 53 de ani, ar fi obţinut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către cele trei femei. Prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 250.000 de euro.

„Cele trei persoane bănuite de comiterea faptei au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, pentru audieri. Tot pe parcursul zilei de ieri, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, urmând ca pe parcursul zilei de astăzi să fie prezentaţi magistraţilor pentru dispunerea unor măsuri preventive. Cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorului de caz, urmând să fie dispuse măsurile prevăzute de lege”, au menţionat anchetatorii.