Site icon stiriDB

Dâmboviţa: DN 72 Târgovişte – Dărmăneşti, tronsonul cu cele mai multe accidente

Cele mai multe accidente s-au petrecut, în Dâmboviţa, pe drumurile naţionale, DN 72 Târgovişte – Dărmăneşti este tronsonul cu cele mai multe accidente, se arată într-o statistică pe ultimele şase luni a Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa, din care reiese şi că numărul accidentelor grave este în scădere.

Cele mai multe accidente au loc joia şi vinerea, iar ca interval orar între 12.00-14.00.

Cauza principală a accidentelor grave este viteza excesivă.

În perioada ianuarie-iunie a.c., pe raza judeţului Dâmboviţa, au fost înregistrate 239 de accidente rutiere, dintre care 57 grave (-12) ce au avut drept urmare decesul a 13 persoane (-1) şi vătămarea corporală gravă a 47 de persoane (-13).

Cele mai multe accidente s-au petrecut pe drumurile naţionale, DN 72 Târgovişte – Dărmăneşti este tronsonul cu cele mai multe accidente.

”În ceea ce priveşte locul producerii accidentelor rutiere, cele mai multe s-au înregistrat pe drumurile naţionale ce tranzitează judeţul, 79, dintre care 28 au fost grave şi 51 uşoare. Astfel, pe DN 72, pe tronsonul Târgovişte – Dărmăneşti, au fost înregistrate 15 accidente rutiere. Pe DN 71, pe ruta Bâldana-Târgovişte, s-au produs 11 accidente rutiere, iar pe DN 72 A, pe traseul Târgovişte – Malu cu Flori, alte 11. Pe drumurile judeţene, s-au produs 57 de accidente, 41 dintre acestea având consecinţă rănirea uşoară a persoanelor implicate. Totodată, pe drumurile comunale şi pe strzile din mediul urban, au fost înregistrate 103 accidente rutiere, dintre care 13 grave şi 90 uşoare”, se mai arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

Din datele statistice, a reieşit faptul că în zilele de joi şi vineri au fost înregistrate cele mai multe accidente rutiere, respectiv 47 joi (12 grave şi 35 uşoare) şi 37 vineri (11 grave şi 26 uşoare).

Raportat la intervalul orar, accidentele rutiere s-au produs cu precădere între 12.00 şi 14.00 (46).

”Analizând cauzele generatoare, se poate observa că pe fondul vitezei neadaptate s-au produs 14 accidente rutiere grave a căror consecinţe au fost decesul unei persoane, rănirea gravă a 15 persoane şi uşoară a altor 12 persoane şi 31 de accidente rutiere uşoare soldate cu 48 de cetăţeni răniţi uşor. Abaterile comise de pietoni şi biciclişti au determinat producerea a 80 de accidente rutiere”, se arată într-un comunicat al IJP Dâmboviţa, remis miercuri.

Poliţia atrage atenţia participanţilor la trafic la importanţa respectării regulilor de circulaţie, în vederea reducerii riscului de producere a accidentelor.