Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Direcţia Silvică va realiza împăduriri pe 18 hectare în campania de primăvară

Direcţia Silvică Dâmboviţa anunţă, într-un comunicat de presă, remis vineri, că va realiza împăduriri integrale pe 18 hectare de teren în campania de primăvară, iar pe 1,6 hectare va reface plantaţii calamitate.

„Direcţia Silvică Dâmboviţa va planta în cursul campaniei de împăduriri din această primăvară circa 235 de mii bucăţi puieţi forestieri pe o suprafaţă de 18 ha împăduriri integrale, 22 ha completări şi pe 1,6 ha refaceri plantaţii calamitate”, precizează Direcţia Silvică Dâmboviţa.

În fiecare an, „Luna plantării arborilor” este organizată între 15 martie şi 15 aprilie.

„În acest an, marcarea debutului ,”Lunii Plantării Arborilor” printr-o acţiune de împădurire nu a fost posibilă datorita condiţiilor meteo neprielnice. Pe fondul pandemiei provocată de virusul CoV -2 , Regia Naţională a Pădurilor -Romsilva a redus semnificativ acţiunile de împăduriri cu voluntari şi cele de educaţie forestieră, acestea urmând a fi reluate atunci când condiţiile sanitare vor permite acest lucru”, mai informează Direcţia Silvică Dâmboviţa.

În cursul anului 2021, Direcţia Silvică Damboviţa va regenera , pe durata campaniilor de împăduriri din primavară şi toamnă, 136 hectare, din care 92 hectare prin regenerări naturale şi 44 hectare prin lucrări de împăduriri.

[foto: arhivă]