Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Delegaţie din China în judeţ, propuneri de înfraţire a Târgoviştei şi Pucioasei cu Guilin, respectiv Yangshuo

tutuianu-stan-ana-china

O delegaţie a oficialilor chinezi din regiunea Guangxi Zhuang s-a aflat, miercuri, la Târgovişte, şi a purtat discuţii despre eventuale colaborări în domeniile economic, turistic şi educaţional cu reprezentanţi din Dâmboviţa.

De asemenea au fost semnate protocoale de intenţie în vederea înfrăţirii municipiului Târgovişte cu oraşul Guilin şi a oraşului Pucioasa cu Yangshuo.

”Am prezentat județul Dâmbovița și ne-am exprimat intenția de colaborare, interesul pentru investiții directe ale investitorilor chinezi în județul Dâmbovița, interesul de colaborare în domeniul educației între Universitatea Valahia din Târgoviște și universități din Guilin, colaborare între administrația municipiului Târgoviște și municipalitatea din Guilin, precum și intenția de a găsi o relație de colaborare între orașul Pucioasa și o localitate similară din Guilin, Yangshuo”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

La sfârșitul lunii februarie 2016, președintele CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a semnat, în China, „Înțelegerea privind stabilirea de relații de prietenie la nivel județean/regional între Județul Dâmbovița și Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang”.

În baza acestui acord de cooperare, delegaţia din Provincia Guilin, în frunte cu Zhang Xiaowu – viceprimar al Administrației Municipiului Guilin, a efectuat vizita în România. Programul delegației chineze va continua miercuri cu o vizită în Parcul Industrial Moreni, o deplasare la Universitatea Valahia Târgovişte și o întâlnire la Crucea Roșie Dâmbovița. Joi programul prevede o vizită în municipiul Târgoviște, în principal la obiectivele turistice, după care o vizită la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi.