Site icon stiriDB

Dâmboviţa: De şase ori s-a încercat mituirea unui poliţist; vezi ce a făcut acesta

un-politist-retinut-pentru-fapte-de-coruptie-a-fugit-de-sub-escorta-dga-110784

Un agent de Poliţie din cadrul IPJ Dâmboviţa – Poliţia Municipiului Târgovişte a formulat şase denunţuri la DGA, din 2012 până în prezent, prin care a sesizat intenţia unor persoane de a-i oferi mită, se arată în sinteza activităţilor de prevenire şi combatere a corupţiei  – trimestrul II 2016. Poliţistul în cauză este Tiţa Dorel Marian.

Sinteza a fost prezentată, luni, la o masă rotundă organizată, la sediul Bibliotecii Judeţene Dâmboviţa, de către Asociaţia Pro Democraţia şi Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

În cadrul sintezei activităţilor de prevenire şi combatere a corupţiei, prezentate de DGA, se arată că anul trecut 231 de lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor au depus denunţuri şi autodenunţuri, cu aproximativ 10% mai mult decât anul anterior. De asemenea mai mulţi lucrători din cadrul Poliţiei au primit, în 2015, diplome de integritate pentru că au refuzat să fie atraşi în fapte de corupţie şi au sesizat DGA. Printre aceştia se află şi poliţistul din Târgovişte, Tiţa Dorel Marian. Un alt poliţist premiat este din Braşov şi a refuzat un BMW X6 oferit drept mită pentru a nu întocmi un dosar penal.

În sinteza DGA se face referire şi la alţi poliţişti care au refuzat maşni de lux şi mii de euro mită şi au sesizat DGA.

”În acest context, DGA reiterează îndemnul către toţi angajaţii MAI, dar şi către cetăţeni, să ia atitudine şi să sesizeze orice tentativă de corupţie”, se mai arată în sinteza activităţilor de prevenire şi combatere a corupţiei  – trimestrul II 2016”, distribuită de DGA la masa rotundă ce a avut loc, luni, la Târgovişte.

DGA are şi un tel verde pentru cei care vor să facă sesizări, 0800806806.

La masa rotundă organizată la Târgovişte, reprezentanţii DGA au subliniat rolul strategiei naţionale anticorupţie şi au răspuns întrebărilor participanţilor la eveniment.

Masa rotundă cu tema „Prevenirea corupției – drumul către integritate” a avut loc la sediul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște, unde au fost prezenţi reprezentanţi ai societăţii civile, ai instituţiilor deconcentrate din Dâmboviţa, Poliţie, DGA, mass media, locuitori ai municipiului.