Dâmboviţa: De ce nu comunică nimic autorităţile despre alunecarea de teren de la Glodeni?

Dâmboviţa: De ce nu comunică nimic autorităţile despre alunecarea de teren de la Glodeni?

Pentru că nu sunt în stare, cel mai probabil.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), consiliul judeţean şi prefectura nu au oferit nicio informaţie până acum legat de alunecările de teren din comuna Glodeni. Toate aceste instituţii au departamente de comunicare, mai mult, în regulamentul de organizare al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se arată că  ISU este autorizat să se ocupe de redactarea comunicatelor de presă.

Toţi şefii celor trei instituţii au fost la Glodeni miercuri, însă instituţiile pe care le reprezintă nu au reuşit să ofere o informare către cetăţenii judeţului.

E greu de crezut că autorităţile judeţene vor să ascundă informaţiile legate de alunecările de teren, astfel cel mai plauzibil rămâne că nu sunt capabile şi au deficienţe majore în ceea ce priveşte comunicarea.

Singura informaţie oficială despre alunecările de teren de la Glodeni a fost făcută de senatorul Adrian Ţuţuianu care i-a comunicat premierului în vizita în Dâmboviţa din 22 martie situaţia de la Glodeni. De atunci, nicio instituţie nu a oferit vreo informaţie legată de alunecările de teren de la Glodeni. Întrebaţi, cei de la ISU Dâmboviţa au răspuns iniţial că nu sunt probleme cu alunecări de teren, iar după ce li s-a spus despre declaraţia lui Ţuţuianu, au spus că parlamentarul are dreptate.

Opt familii din comuna dâmboviţeană Glodeni au fost evacuate din cauză că locuinţele în care stau riscă să se dărâme din cauza alunecărilor de teren, iar jandarmii vor păzi, în noaptea de miercuri spre joi, aceste case, informează pe 28 martie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Dâmboviţa.

UPDATE joi-23-martie

ISU Dâmboviţa şi Prefectura Dâmboviţa au remis comunicate de presă cu privire la alunecările de teren de la Glodeni şi Văleni Dâmboviţa. ISU Dâmboviţa a anunţat pentru vineri şi o conferinţă de presă în care să prezinte situaţia alunecărilor de teren din judeţ.

error: Conţinut protejat !!