Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Cursurile se vor desfăşura normal luni

Şcolile nu vor fi închise luni, 9 ianuarie, în Dâmboviţa.

”Luni, 9 ianuarie 2017, unitățile școlare din județul Dâmbovița își reiau cursurile și vor funcționa după programul normal. În cazurile în care, din diferite motive, activitatea se va suspenda în anumite școli, elevii și părinții vor fi informați în timp util”, spune inspectorul şcolar general Ion Sorin.

Acesta explică faptul că decizia a fost luată de autorităţile judeţene ţinând cont că părinţii care pleacă luni la serviciu nu îşi pot lăsa copiii acasă nesupravegheaţi.

”Decizia de a nu suspenda cursurile la nivelul întregului județ a fost luată cu consultarea autorităților (prefectură, poliție, directori) și are în vedere și faptul că există mulți părinți care mâine lucrează și ai căror copii au nevoie de supraveghere. Pe de altă parte, la nivelul fiecărei școli legea permite luarea unei decizii proprii, în funcție de factorii locali (număr de elevi navetiști, starea drumurilor, încălzirea, etc.). N-am nicio îndoială că o eventuală decizie de suspendare a cursurilor ar fi fost urmată de un cor de proteste (probabil de la aceiași care acum critică decizia)”, precizează inspectorul şcolar general Ion Sorin.

În Bucureşti şi alte judeţe autorităţile au decis suspendarea cursurilor luni şi marţi din cauza atenţionării de ger.