Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Culturi de cannabis, descoperite de poliţişti în urma unor percheziţii domiciliare (video)

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Dâmboviţa au descoperit două culturi indoor de cannabis, în urma unor percheziţii la persoane  bănuite de trafic de droguri de risc, se arată într-un comunicat al IGPR, remis vineri.

Cinci persoane au fost conduse la audieri.

”La data de 16 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa, sprijiniţi de poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi de jandarmi, au efectuat şase percheziţii domiciliare în Târgovişte, Moreni şi Gura Ocniţei, la persoane bănuite de trafic de droguri. Din cercetări a reieşit că, în perioada martie – iunie a.c., un bărbat  şi o femeie, de 23 şi 42 de ani, ar fi procurat de pe internet seminţe de cannabis pe care le-ar fi plantat, punând bazele unor culturi indoor”, se arată în comunicatul IGPR.

Conform sursei citate,  trei tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, ar fi achiziţionat cannabis de la cele două persoane, în scopul comercializării.

La percheziţii, poliţiştii au descoperit două culturi indoor de cannabis. Totodată, au fost ridicate 42 de plante de cannabis, 50 de grame de fragmente vegetale uscate ce par a fi cannabis, un grinder, o instalaţie artizanală pentru stimularea creşterii plantelor (o lampă florescentă, un ventilatoar şi un stabilizator de tensiune), şase telefoane mobile, un laptop şi 300 de lei.

Cele cinci persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.-  Biroul Teritorial Dâmboviţa, pentru audieri şi dispunerea de măsuri preventive.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.