Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Copil de 9 ani a sunat la 112 şi a cerut ajutor, alarma s-a dovedit a fi falsă

Un copil de 9 ani din comuna dâmboviţeană Lunguleţu a sunat la 112 şi a cerut ajutor apoi a închis apelul telefonic, ulterior s-a stabilit a fi o alarmare falsă, iar tatăl minorului a fost amendat, informează, miercuri, IPJ Dâmboviţa.

„La data de 10 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 13 Poliţie Rurală Titu au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către o persoană anonimă, de pe raza localităţii Lunguleţu, cu privire la faptul că are nevoie urgentă de intervenţia poliţiei, închizând apelul telefonic. S-a încercat în mod repetat contactarea apelantului, atât prin iniţierea de apeluri telefonice, cât şi prin mesaje text, fără a fi primit un răspuns”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Poliţiştii s-au mobilizat pentru a-l depista pe copil şi pentru a-i oferi ajutor.

„Au fost alocate resursele umane şi logistice avute la dispoziţia secţiei de poliţie, în vederea identificării persoanei care s-ar fi putut afla într-o stare reală de pericol. Ulterior, în urma activităţilor desfăşurate, s-a reuşit identificarea apelantului, respectiv un minor de 9 ani, din Lunguleţu”, mai informează IPJ Dâmboviţa.

Pentru apelarea nejustificată la numărul de urgenţe 112, tatăl copilului a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.