Dâmboviţa: Control judiciar pentru patronul unei firme din Potlogi acuzat de evaziune fiscală

Dâmboviţa: Control judiciar pentru patronul unei firme din Potlogi acuzat de evaziune fiscală

Administratorul unei firme din Potlogi a fost pus sub măsura controlului judiciar, fiind acuzat de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 770.000 de lei, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa, remis vineri.

”La data de 7 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat, administrator al unei societăţi cu sediul social în Potlogi. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că în perioada 12 decembrie 2014-30 septembrie 2016, bănuitul nu ar fi înregistrat în contabilitatea societăţii prestările de servicii efectuate către 3 agenţi economici”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Totodată, acesta ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de la 12 societăţi comerciale, pentru a diminua baza impozabilă.

Prejudiciul cauzat este estimat la 771.963 de lei.

La propunerea poliţiştilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice, în cursul zilei de joi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa a dispus faţă de cel în cauză măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, în sarcina sa fiind reţinute fapte de evaziune fiscală.

error: Conţinut protejat !!