Dâmboviţa: Controale ample în Conţeşti privind colectarea deşeurilor, cu peste 200 de poliţişti, mascaţi şi comisari de mediu

Dâmboviţa: Controale ample în Conţeşti privind colectarea deşeurilor, cu peste 200 de poliţişti, mascaţi şi comisari de mediu

Controale ample au început, miercuri, şi vor continua în următoarele zile în localitatea dâmboviţeană Conţeşti, pentru verificarea modului în care sunt colectate deşeurile, informează IPJ Dâmboviţa.

Au fost date cinci amenzi, iar la acţiune participă peste 200 de poliţişti, mascaţi şi comisari de la Garda de Mediu.

„Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, alături de comisarii de la Garda Naţională de Mediu, au organizat o acţiune, în localitatea Conteşti, judeţul Dâmboviţa, pentru verificarea modului în care sunt respectate normele legale privind colectarea şi tratarea vehiculelor scoase din uz şi a legislaţiei privind colectarea deşeurilor feroase sau neferoase”, precizează IPJ Dâmboviţa.

La acţiune au participat 65 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, 40 de luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi 80 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa şi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploieşti, alături de  20 de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, din cadrul Comisariatului General, al comisariatelor judeţene Dâmboviţa şi Argeş şi al Comisariatului Municipiului Bucureşti.

 Au fost efectuate verificări la 13 societăţi comerciale, precum şi la mai multe persoane fizice care desfăşoară activităţi de colectare a deşeurilor reciclabile.

„Urmare a acestor controale, Garda Naţională de Mediu a aplicat 5 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 35.500 lei, unor persoane fizice, pentru lipsa actelor de reglementare privind activitatea de colectare a deşeurilor. Acţiunea va continua până la sfârşitul săptămânii”, mai anunţă IPJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!