Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Controale ale poliţiştilor privind transportul şcolar şi taximetria

Poliţiştii dâmboviţeni au derulat o acţiune de control privind transportul şcolar şi taximetria, peste 400 de autovehicule au fost verificate şi au fost aplicate 300 de sancţiuni contravenţionale, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa, remis miercuri.

”În cadrul acţiunii, poliţiştii au controlat 423 de astfel de autovehicule şi au aplicat 301 sancţiuni contravenţionale în valoare de 38.370 de lei. Din totalul amenzilor, 50 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 60 pentru neutilizarea centurii de siguranţă şi 20 pentru conducerea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice. Totodată, 6 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional după ce au fost depistaţi în timp ce transportau mai multe persoane decât numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare şi alţi 8 pentru încălcarea prevederilor H.G 69/2012 privind exercitarea ocupaţiei de operator de transport rutier”, se arată în comunicatul IJP Dâmboviţa..

De asemenea alţi 10 şoferi au fost amendaţi pentru încălcarea normelor legale privind transportul persoanelor în regim taxi. 15 sancţiuni au fost aplicate în conformitate cu prevederile O.G. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

Ca măsură complementară, poliţiştii au retras patru certificate de înmatriculare, un set de plăcuţe cu numere de înmatriculare, iar în cazul unui autovehicul au dispus suspendarea dreptului de utilizare.

La activităţi au participat şi reprezentanţii R.A.R Dâmboviţa.