Dâmboviţa: Contracte de finanţare pentru staţii de încărcare electrice şi piste de biciclete în 31 de localităţi, semnate de preşedintele AFM

Dâmboviţa: Contracte de finanţare pentru staţii de încărcare electrice şi piste de biciclete în 31 de localităţi, semnate de preşedintele AFM

Contracte de finanţare pentru staţii de încărcare electrice şi piste de biciclete în 31 de localităţi din Dâmboviţa au fost semnate, luni, la sediul CJ Dâmboviţa, de preşedintele AFM, Laurenţiu Neculaescu.

„Vom semna contracte pentru două axe de finanţare deschise anul trecut de AFM, am avut bugetul aprobat acum 10 zile şi imediat după aprobarea bugetului am pornit motoarele la maxim la AFM şi în primul comitet de avizare am avizat contracte de aproape 2 miliarde de lei. Printre aceste contracte se numără şi cele de la Dâmboviţa, este prima locaţie unde am venit pentru semnarea acestor contracte, pentru că sunt dâmboviţean”, a spus Neculaescu.

Şase localităţi au semnat contracte pentru piste de biciclete, iar 25 de localităţi pentru staţii de încărcare electrice.

„Astăzi semnăm 31 de contracte în 31 de unităţi administrativ teritoriale şi anume: şase contracte pentru piste de biciclete în comunele Hulubeşti, Morteni, Măneşti, Valea Mare, Brezoaiele şi Poiana, cu o valoare totală de peste 24 de milioane de lei, cu o lungime de aprope 25 de kilometri, iar în 25 de unităţi administrativ teritoriale semnăm contracte pentru staţii de încărcare vehicule electrice. Aceste localităţi sunt: Sălcioara, Bezdead, Bilciureşti, Runcu, Ocniţa, Nucet, Conţeşti, Aninoasa, Hulubeşti, Bucşani, Gura Foii, Cojasca, Răzvad, Ludeşti, Tătărani, Fieni, Cornăţelu, Butimanu, Tărtăşeşti, Petreşti, Vişina, Cobia, Perşinari, Potlogi şi Şelaru. Valoarea totală a acestor contracte este de 22 de milioae de lei şi montăm 369 de staţii de încărcare”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Preşedintele AFM, Laurenţiu Neculaescu, le-a transmis primarilor prezenţi la eveniment că au mai fost deschise axe de finanţare pentru administraţiile publice locale.

„Acum o săptămână am mai pornit câteva axe de finanţare extrem de importante. Avem Programul de Apă Canal, unde ştiu că există un interes deosebit din partea primarilor, unde am alocat un buget de 1,5 miliarde de lei, vom merge pe o supracontractare de 200%, asta înseamnă un buget total de 3 miliarde de lei. Axa va fi deschisă pe 5 aprilie, se deschide aplicaţia, vă rog să citiţi cu atenţie ghidul de finanţare şi să depuneţi la finanţare proiecte”, a spus Neculaescu.

error: Conţinut protejat !!