Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Continuă incendierea deşeurilor la Bălteni, pompierii intervin pentru stingerea focului

Pompierii dâmboviţeni anunţă, vineri seara, că intervin pentru stingerea unui incendiu de deşeuri în satul Bălteni, la numai o zi după ce în localitate au intervenit peste 230 de poliţişti, comisari de la Garda de Mediu şi jandarmi, în cadrul campaniei „Curăţăm România”.

„Incendiu gunoi menajer în comuna Conţeşti, sat Bălteni, intervine Garda Răcari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă”, precizează ISU Dâmboviţa.

Patru amenzi în valoare totală de 60.000 de lei şi 12 tone de deşeuri confiscate reprezintă bilanţul acţiunii de joi de la Bălteni, în cadrul campaniei „Curăţăm România”.

La acţiune au participat 120 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, 22 de comisari de la Garda de Mediu şi 90 de jandarmi.

„Obiectivul activităţii a constat în prevenirea poluării mediului înconjurător şi sancţionarea persoanelor identificate că nu respectă normele legale în vigoare, prin dezmembrarea şi incendierea elementelor de caroserie ale autovehiculelor. Controale au fost efectuate la 12 agenţi economici, care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor feroase/neferoase, din comuna Conţeşti, sat Bălteni, judeţul Dâmboviţa”, a informat, joi, IPJ Dâmboviţa, despre acţiunea „Curăţăm România, de la Bălteni.