Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Consiliul judeţean anunţă lansarea licitaţiei pentru centura Găeşti

A fost lansată licitaţia pentru lucrările de construire a centurii oraşului Găeşti, anunţă, miercuri, într-un comunicat de presă remis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

„Unul dintre cele mai importante proiecte din domeniul infrastructurii rutiere pe care administraţia judeţeană dâmboviţeană le are în derulare a parcurs o nouă etapă: a fost lansată licitaţia lucrărilor de construire a centurii oraşului Găeşti. Termenul până la care firmele interesate pot depune oferte este 15 aprilie 2024”, precizează CJ Dâmboviţa.

Valoarea totală a lucrărilor este estimată la aproximativ 85 de milioane de lei. Consiliul Judeţean Dâmboviţa (CJD) precizează că are asigurată finanţarea de 80 de milioane de lei prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, diferenţa urmând a fi suportată din bugetul consiliului judeţean.

„Proiectul, al cărui iniţiator este Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prevede realizarea unui drum nou, în lungime totală de 4,5 km. În acest fel, traseul a mii de camioane va fi deviat în afara oraşului şi, de asemenea, va creşte siguranţa locuitorilor din Găeşti. Totodată, va scădea considerabil timpul de transportare a mărfurilor. Proiectul este unul mult aşteptat de întreaga zonă de sud-vest a judeţului şi, în prezent, se află la doar un pas de demararea lucrărilor”, se mai arată în comunicatul CJ Dâmboviţa.