Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Consilierii judeţeni au aprobat desfiinţarea Serviciului Judeţean de Apă

Consilierii judeţeni din Dâmboviţa au hotărât, în şedinţa de miercuri, desfiinţarea Serviciului Public Judeţean de Alimentare cu Apă şi Canalizare, aflat în subordinea consiliului judeţean, operatorul care gestionează serviciile de apă în judeţ fiind acum Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa (CATD).

”Serviciul Judeţean de apă a fost înfiinţat în 2004, în scopul administrării şi exploatării sistemelor de apă realizate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în conformitate cu prevederile HG 687/1997 privind contractarea şi garantarea de către guvern a unor credite pentru realizarea unor programe guvernamentale privind alimentarea cu apă a satelor”, se arată în raportul aferent hotărârii de consiliu judeţean.

În document se precizează că, la solicitarea autorităţilor administraţiei publice locale, în cursul lunilor noiembrie 2017-ianuarie 2018, sistemele de apă şi canalizarea aflate în domeniul public al judeţului au fost transmise în domeniul public al unităţilor administrative solicitante.

”În aceeaşi perioada, CJ Dâmboviţa a procedat la încetarea contractelor de asociere interlocală, respectiv exercitarea dreptului de administrare a reţelelor aparţinând autorităţilor administrativ teritoriale, la acest moment fiind în curs de desfăşurare operaţiunile de predare-primire a infrastructurii aferente. Astfel, Serviciul Public Judeţean de Apă nu mai are obiect de activitate, motiv pentru care se impune desfiinţarea acestuia”, se mai arată în raportul de specialitate prezentat în şedinţa CJ Dâmboviţa de miercuri.

La nivelul judeţului exitau doi operatori de apă, dar majoritatea localităţilor erau deservite de CATD, societate care are ca acţionar majoritar Consiliul Local Târgovişte. De asemenea, CADT a implementat recent un proiect cu fonduri europene de 140 de milioane de euro de extindere şi modernizare reţele de apă şi canalizare.