Dâmboviţa: Cod Galben de caniculă, joi este cel mai cald

canicula-prefectura

Agenţia Naţională de Meteorologie anunţă Cod Galben de caniculă în Dâmboviţa pentru intervalul: 29-30 iulie.

Fenomene vizate: val de căldură şi disconfort termic accentuat.

Joi la Târgovişte maxima va urca la 34 de grade Celsius. Aceasta este temperatura măsurată al umbră. Pe străzi, la nivelul asfaltului, în soare, temperatura este şi cu 20 de grade Celsius mai mare.

În Târgovişte, autorităţile au organizat, în zonele aglomerate ale oraşului, puncte de prim ajutor, unde se distribuie apă trecătorilor.

”Miercuri, 29 iulie şi joi, 30 iulie, valul de căldură se va intensifica în regiunile sudice şi estice. În sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei şi în partea continentală a Dobrogei, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În după-amiaza zilei de joi, 30 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zonele de munte”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.

În document se mai arată că au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă care au obligaţia să monitorizeze cu atenţie evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor situații de urgență.

error: Conţinut protejat !!