Site icon stiriDB

Dâmboviţa: CJ nu mai riscă să piardă terenul fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte

vot-cj

Consiliul Judeţean Dâmboviţa nu mai riscă să piardă cele 26 de hectare de teren de la fosta unitate militară de la Gara Târgovişte, după ce o parte dintre consilierii PNL au acordat, marţi, votul lor unui proiect de hotărâre care aproba unele condiţii prin care consiliul primise terenul.

Este vorba despre acordarea a 10 locuinţe de serviciu către Ministerul Afacerilor Interne, apartamente pe care consiliul le are cumpărate încă de acum aproximativ şase luni, printr-o hotărâre a consilierilor, la un preţ mediu de 68.000 de euro pe apartament.

În şedinţa de acum câteva zile consilierii PNL refuzaseră să aprobe acest proiect, fără a da vreo explicaţie publică. Atunci, preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a anunţat că le va face plângere penală consilierilor PNL pentru abuz în serviciu. Oprea a mai spus că va mai supune aprobării proiectul de hotărâre într-o şedinţă ulterioară.

Marţi, doar doi dintre cei 13 consilieri judeţeni ai PNL s-au opus proiectului de hotărâre prin care se transferau cele 10 locuinţe de serviciu către MAI. Proiectul de hotărâre avea nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor. Consiliul Judeţean Dâmboviţa este condus de preşedintele Alexandru Oprea (PSD), iar dintre cei 34 de consilieri 21 sunt de la PSD şi 13 de la PNL.

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a recunoscut, marţi, întrebat de reprezentatul stiriDB, că nu a mai făcut plângere penală consilierilor liberali.

Întrebat dacă a purtat negocieri cu aceştia, dacă ştie de ce şi-au regândit votul, Oprea a spus doar că nu degeaba are un master în Managementul Situaţiilor de Criză.

Nici acum consilieri PNL nu au spus public de ce la şedinţa anterioară au votat împotrivă, iar acum au dat vot pozitiv. Au fost doi consilieri liberali care şi-au menţinut votul împotrivă: Gabriel Plăiaşu şi Gabriel Grozavu.

Pe terenul de 26 de hectare, aparţinând unei foste unităţi militare, CJ Dâmboviţa a demarat procedurile de construire a unui cartier, cu locuinţe ANL, clădiri de instituţii, complex sportiv, parc, drum de acces.

Terenul a fost preluat de la Ministerul Apărării, după desfiinţarea unităţii militare de la Gara Târgovişte, cu unele condiţii. Aceste condiţii erau construirea unui centru ISU şi acordarea a 10 apartamente de serviciu către Ministerul Afacerilor Interne. Termenul este 22 aprilie 2017, după care, dacă nu erau îndeplinite aceste condiţii, terenul ieşea din proprietatea consiliului judeţean şi revenea, de drept, statului.

”Mi-am permis şi acesta este unul dintre scopurile pentru care v-am convocat astăzi, sperând că acest proiect va trece, să facem şi două proiecte de hotărâre prin care să aprobăm nişte indicatori estimativi pentru că avem semnat contractul de finanţare pentru dumul pe patru benzi de la Gara Târgovişte la staţia OMV şi toată zona de acolo trebuie să aibă şi reţea de alimentare cu apă şi canal. Am gândit două proiecte distincte, unul de alimentare cu apă, canal, reţea de gaze, iar un al doilea, pe care îl vom adăuga pe lista de finanţări de la Ministerul Dezvoltării, se referă la reţeaua de iluminat public din zonă. Vă mai pot spune că proiectul consiliului judeţean de realizare a stadionului care va fi amplasat pe acest teren a trecut de Comitetul Tehnico Economic al Companiei Naţionale de Investiţii”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

Terenul de 26 de hectare este pe amplasamentul fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte, unde în 1989 au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu. CJ Dâmboviţa are intenţia de a dezvolta zona, a realizat un plan urbanistic şi a început demersurile pentru unele investiţii, care sunt în diferite stadii de implementare. Astfel, acolo se vor construi un stadion, un cartier de locuinţe, un parc, un drum de acces, un centru ISU, precum şi un sediu RAR. Clădirea unde a fost ţinut Ceauşescu în 1989 şi locul unde a fost împuşcat rămân cu destinaţia de muzeu.