Dâmboviţa: CJ a lansat proiectul rutier privind centurile ocolitoare ale oraşelor Pucioasa şi Fieni

Dâmboviţa: CJ a lansat proiectul rutier privind centurile ocolitoare ale oraşelor Pucioasa şi Fieni

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a lansat, luni, proiectul privind realizarea centurilor ocolitoare pentru oraşele Fieni şi Pucioasa, aflat în stadiul finalizării studiului de prefezabilitate şi cu o valoare a investiţiei de 131 de milioane de euro.

„Astăzi, am făcut al doilea mare pas pentru dezvoltarea reţelei de transport judeţean şi, dată fiind importanţa zonei, a reţelei naţionale rutiere. A fost finalizat studiul de prefezabilitate pentru „Drumul de legătură la DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier şi accesibilităţii în zonele urbane ale oraşelor Pucioasa şi Fieni”, dar care va deservi şi comunele Brăneşti, Glodeni, Moţăieni şi Buciumeni”, spune preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, într-o postare pe facebook.

Au fost analizate patru variante de drum de ocolire, iar în urma studiului de prefezabilitate, soluţia optimă este un drum cu o lungime de 15,13 km care se desprinde din DN71, în apropierea haltei Scârlenţa din Brăneşti.

„Traseul urmăreşte cursul râului Ialomiţa pe aproape întreaga lungime de 15,13 km, cu excepţia porţiunii dintre KM7 şi KM11, care ocoleşte comuna Moţăieni. Punctul de reintrare în DN71 este la ieşirea din Fieni, în comuna Buciumeni. La capetele traseului, sunt prevăzute noduri rutiere cu 4 bretele, astfel încât să fie asigurate toate relaţiile de deplasare, însă avem şi două noduri intermediare: unul care va permite legătura  cu DC136A, în Pucioasa, şi un altul care face legătura cu DN71, la intrarea în Fieni”, mai spune Corneliu Ştefan.

Traficul pe DN 71 este aglomerat, iar centurile ocolitoare pot ajuta la fluidizarea acestuia.

„Oraşele şi comunele dâmboviţene din zona de nord au început să fie sufocate de creşterea valorilor de trafic pe drumul naţional DN71. Se pierde foarte mult timp în maşină din cauza blocajelor, eficienţa economică a transportatorilor şi a societăţilor comerciale are de suferit, gradul de poluare creşte, iar siguranţa oamenilor este pusă în pericol din cauza traficului prin aglomerările urbane tranzitate de DN71. Trebuie fluidizată circulaţia în interesul oraşelor Pucioasa şi Fieni, dar şi al localităţilor din zona periurbană a acestora, iar acest lucru se va face cu ajutorul bretelei de ocolire a oraşelor Pucioasa şi Fieni”, susţine preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

error: Conţinut protejat !!