Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Cinci proiecte cu fonduri EU semnate, investiţiile vor fi în Moreni, Nucet, Vişina, Bezdead şi Răcari

Autorităţile judeţene din Dâmboviţa, primari şi reprezentanţi ai ADR Sud Muntenia au participat, vineri, la Potlogi, la semnarea a cinci proiecte cu finanţare europeană de reabilitare unităţi de învăţământ şi eficienţă energetică.

Cele cinci investiţii sunt din Moreni, Nucet, Vişina, Bezdead şi Răcari.

La Moreni este vorba de modernizarea, extinderea şi echiparea unei grădiniţe, valoarea proiectului fiind de 6,6 milioane de lei. La Nucet se va înfiinţa o grădiniţă, valoarea investiţiei fiind de 2,2 milioane de lei. La Vişina se modernizează şi extinde o grădiniţă, valoarea investiţiei fiind de 1,3 milioane de lei. La Bezdead proiectul vizează tot infrastructura educaţională, desfiinţare parţială, extindere, reabilitare şi modernizare Şcoală gimnazială cu o valoare de 9,4 milioane de lei. Primăria Răcari beneficiază de finanţare Regio pentru reabilitare termică blocuri, valoarea fiind de 1,4 milioane de lei.

„În momentul de faţă în judeţul Dâmboviţa s-au depus peste 200 de aplicaţii, 216 mai exact, dintr-un total de 1.170, proiecte care totalizează 1,5 miliarde de lei dintr-un total de 7,5 miliarde. Deci judeţul Dâmboviţa are cam 20% din ce s-a depus în regiune, peste media regiunii. În ceea ce priveşte proiectele pe educaţie vă pot spune că sunt proiecte de peste 357 milioane de lei numai din Dâmboviţa care arată preocuparea pe care o au edilii din Dâmboviţa faţă de problematica educaţiei”, a declarat directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat.