Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Cercetaţi pentru trafic de persoane, exploatau şi obligau tinere să practice prostituţia în Germania

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa, au documentat activitatea infracţională a trei persoane, cercetate pentru trafic de persoane şi complicitate la această infracţiune, informează, joi, IPJ Dâmboviţa.

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat faptul că, în perioadele februarie 2022 – iunie 2023, iulie – septembrie 2023, precum şi în luna septembrie 2024, două dintre persoanele cercetate în cauză, respectiv două femei, de 38 şi 33 de ani, membre ale aceleaşi familii, împreună cu o altă persoană, de 39 de ani, care se sustrage urmăririi penale, ar fi recrutat trei persoane vătămate, aflate în situaţii vulnerabile, pe care le-ar fi exploatat sexual în beneficiul lor material”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, două dintre victime ar fi fost transportate şi adăpostite în diverse locaţii din oraşul Bochum, Germania, unde ar fi fost obligate să practice prostituţia, iar sumele de bani astfel obţinute ar fi fost însuşite de către persoanele cercetate în cauză.

O altă victimă a fost depistată de către poliţişti în cursul zilei de miercuri, 18 septembrie, într-un imobil situat în municipiul Târgovişte, din probatoriul administrat rezultând că ar fi urmat să fie transportată pe teritoriul Germaniei şi obligată la practicarea prostituţiei. 

Poliţiştii au efectuat percheziţii, în data de 18 septembrie, şase pe teritoriul României şi trei în Germania, fiind descoperite şi ridicate înscrisuri, o sumă de bani în euro, un pistol cu aer comprimat supus autorizării, precum şi alte mijloace de probă.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa au dispus, miercuri, reţinerea celor două femei, de 38 şi 33 de ani, pentru 24 de ore şi a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dâmboviţa cu propunere de arestare preventivă a uneia dintre femeile cercetate, pentru 30 de zile. De asemenea, procurorii au formulat propunere de arestare în lipsă a persoanei care se sustrage urmăririi penale şi au luat măsura controlului judiciar faţă cealaltă persoană cercetată.

IPJ Dâmboviţa mai informează că între autorităţile judiciare din România (DIICOT) şi cele din Germania (Parchetul din Bochum), la data de 22 februarie, a fost semnat un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă în acest caz.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa şi Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti.

Victimele au beneficiat de măsuri de sprijin şi protecţie asigurate de reprezentanţii unei asociaţii non-guvernamentale.