Dâmboviţa: Centrul de Sănătate de la Voineşti, redeschis după ce nu a funcţionat în perioada pandemiei

Dâmboviţa: Centrul de Sănătate de la Voineşti, redeschis după ce nu a funcţionat în perioada pandemiei

Centrul de Sănătate de la Voineşti, judeţul Dâmboviţa, închis în perioada pandemiei, va fi redeschis în luna martie, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.

Prin reorganizarea Centrului de Sănătate Voineşti, Compartimentul Medicină Internă II Voineşti va funcţiona cu 15 paturi amplasate în 6 saloane, două grupuri sanitare, sală de tratament şi un cabinet pentru personal. Această nouă structură medicală, ce aparţine Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte (SJUT), va fi dotată cu: ecograf, aparat EKG, tensiometru, pulsoximetre.

„Era mare nevoie de această secție a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște pe Valea Dâmboviței, lucru înțeles atât de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, cât și de managementul SJUT. Din 2016 și până la venirea pandemiei, perioadă în care a funcționat compartimentul, aproape 3.000 de pacienți au beneficiat de servicii medicale în Voinești, oameni de pe toată Valea Dâmboviței. Sunt ferm convinsă că, începând cu 15 martie, serviciile medicale oferite la Voinești vor scădea din presiunea cauzată de numărul mare de pacienți care ar trebui să ajungă în Târgoviște, dar și că acest centru medical, aflat atât de aproape de locuitorii comunelor de pe Valea Dâmboviţei, va duce la prevenirea și tratarea multor afecțiuni prin depistarea acestora în timp util”, a declarat deputatul PSD de Dâmboviţa, Carmen Holban.

În luna aprilie a anului 2020, activitatea secţiei Voineşti a fost suspendată. A funcţionat aici un centru de vaccinare antiCOVID-19.

Centrul de Sănătate Voineşti a devenit din 2011 secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

error: Conţinut protejat !!