Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Centru medical inaugurat de primărie în localitatea Băleni

Un centru medical a fost inaugurat, marţi, de Primăria Băleni în localitate, investiţia de 1,6 milioane de lei fiind asigurată prin PNDL.

„Acest obiectiv a început de mult timp, din 2015, proiectarea, apoi s-a aprobat finanţarea mai tâerziu cu trei ani. Acest centru medical va asigura servicii medicale cu medici specialişti. În perioada următoare o să trimitem oferte către mai multe clinici medicale. M-a întrebat cineva dacă medicii de familie vor fi aici, nu, ei au cabinete, nu se pune problema, aici va funcţiona o policlinică (…). Referitor la acest loc unde ne aflăm este un loc încărcat de istorie, este monument istoric, aici a fost curtea boierilor Cantacuzini”, a spus primarul din Băleni, Florea Muşat.

Clădirea a fost construită de la zero, în curtea unde este situată se află şi o clădire în care vor funcţiona ateliere ale Liceului Tehnologic „Udrea Băleanu”. Din monumentul istoric se mai pot observa astăzi doar zidurile curţii.

„Investiţiile în educaţie şi sănătate sunt cele mai importante pe care le putem face pe raza fiecărei unităţi administrativ teritoriale. Cred că este de datoria noastră, atât la nivel de judeţ, cât şi la Băleni, să investin în continuare şi în sănătate şi în educaţie şi, bineînţeles, în tot ce avem noi de făcut în fiecare comunitate locală. Aici nu este doar un dispensar, este un centru medical, o clădire modernă, în care vom avea în perioada următoare medici şi aparatură performantă pentru toată zona, nu numai pentru localitate”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.