Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Cele mai multe amenzi date în 2023 de jandarmi, pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice

Cele mai multe amenzi date de jandarmi în Dâmboviţa anul trecut au fost pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice, se arată în bilanţul activităţii pe 2023 ce a avut loc, marţi, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dâmboviţa.

„Rezultatele obţinute de structurile de ordine publică pe timpul desfăşurării misiunilor specifice, independent sau în comun cu alte instituţii, s-au materializat astfel: 108 fapte de natură penală constatate (54 independent şi 57 în cooperare cu alte instituţii); 682 mandate de aducere puse în executare; 1.151 de sancţiuni contravenţionale aplicate, dintre care 486 de avertismente scrise şi 665 de amenzi, în valoare totală de 434.000 lei. Majoritatea sancţiunilor aplicate au vizat nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, precizează IJJ Dâmboviţa.

Pe parcursul anului trecut, la nivelul structurilor montane ale IJJ Dâmboviţa au fost desfăşurate 14 acţiuni de salvare/evacuare şi s-a acordat sprijin unui număr de 32 turişti.

În bilanţul IJJ Dâmboviţa se mai arată că, în perioada menţionată, au fost executate şi monitorizate 1.110 misiuni de pază-protecţie transporturi, dintre care: 105 de valori, 279 cu caracter special şi 726 transporturi de corespondenţă clasificată.

„Rezultatele obţinute de structurile de pază pe timpul desfăşurării misiunilor specifice, s-au materializat în 5 sancţiuni contravenţionale aplicate, dintre care 2 avertismente scrise şi 3 amenzi în valoare totală de 500 lei (…). Pe timpul executării misiunii de supraveghere şi ordine publică la conducte de transport produse petroliere, au fost constatate 3 infracţiuni şi aplicate 144 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 60.400 lei, mai informează IJJ Dâmboviţa.