Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Cele mai multe accidente au loc lunea după amiaza

Cele mai multe accidente produse în judeţul Dâmboviţa au loc lunea după amiaza, conform statisticii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) din primele şase luni ale acestui an.

De asemenea cele mai multe amenzi, din perioada menţionată, au fost date pentru viteză şi pentru neportul centurii de siguranţă.

”Din situaţia statistică  a reieşit faptul că în zilele de duminică (46) şi luni (50) au fost înregistrate  cele mai multe accidente rutiere. Raportat la intervalul orar, accidentele rutiere s-au produs cu precădere între 11.00 – 14.00 (73) şi 17:00-21:00 (77)”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa, remis marţi.

În perioada ianuarie-iunie 2017, poliţiştii dâmboviţeni au aplicat peste 53.000 de amenzi participanţilor la trafic.

”Peste 13500 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi aproximativ 10.930 pentru neportul centurii de siguranţă. Alte 714 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru utilizarea neregulamentară a telefonului în timpul deplasărilor pe drumurile publice, 265 pentru depăşiri neregulamentare şi 120 pentru neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată. Pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor au fost aplicate 604 sancţiuni contravenţionale, iar pentru şofat sub influenţa băuturilor alcoolice 161 de amenzi”, se precizează în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

Peste 4.300 de pietoni au fost amendaţi pentru că nu au respectat regulile de circulaţie.

În perioada ianuarie-iunie, pe raza judeţului Dâmboviţa, au fost înregistrate 283 de accidente rutiere, dintre care 49 au fost grave şi 234 uşoare.

”Cele mai multe accidente s-au produs ca urmare a  încălcării normelor rutiere de către biciclişti, a vitezei excesive sau neadaptate şi a nerespectării regulilor privind acordarea priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor. De asemenea, nerespectarea distanţei în mers, neasigurarea la schimbarea direcţiei de deplasare şi abaterile comise de pietoni reprezintă alte trei cauze principale generatoare de evenimente negative”, se mai arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

În ceea ce priveşte locul producerii accidentelor rutiere, cele mai multe, 90, s-au înregistrat pe drumurile naţionale ce tranzitează judeţul, 69 pe drumurile judeţene, 24 pe cele comunale şi 72 pe străzile din mediul urban.

Sectoarele de drum unde au avut loc cele mai multe accidente, în judeţ, sunt: DN 71, pe tronsonul Bâldana – Târgovişte, Târgovişte – Cota 1000, DN 1 A, pe ruta Crevedia – Corneşti.