Dâmboviţa: Cauza probabilă a incendiului din pădurea de la Moroieni, focul deschis

Dâmboviţa: Cauza probabilă a incendiului din pădurea de la Moroieni, focul deschis

Cauza probabilă a incendiului izbucnit, sâmbătă, în pădurea din zona Moroieni, judeţul Dâmboviţa, unde focul s-a răspândit pe o suprafaţă de circa un hectar este focul deschis, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa.

Reprezentanţii ISU Dâmboviţa nu exclud ca persoane care au mers la cules de ciuperci în pădure să fi aprins focul, să nu îl fi stins bine, iar acesta să se fi răspândit.

Pompierii au acţionat şi duminică în zona unde a avut loc incendiul pentru stingerea focarelor apărute peste noapte şi pentru a preveni ca focul să se extindă în pădure.

”Cauza probabilă a incendiului foc deschis – folosirea intenţionată a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul. 20 de pompieri de la Garda Fieni şi Detaşamentul Pucioasa au urcat din nou pe munte în aceeaşi zonă, Valea Rătei – Colţu Pietrei, în care s-a produs incendiul de sâmbătă. Aceştia împreună cu lucrători silvici au acţionat pentru stingerea focarelor apărute peste noapte şi împiedicarea propagării incendiului în pădure”, se arată într-o informare a ISU Dâmboviţa.

Conform sursei citate, intervenţia a fost foarte dificilă  atât din cauza terenului accidentat, cu pante abrupte, cât şi a distanţei foarte mari faţă de o sursă de apă, în zona respectivă fiind imposibil de ajuns cu autospeciale de stingere sau cu alte autoutilaje.

Incendiul a fost observat, sâmbătă după amiaza, de un pădurar, care a cerut sprijin de la pompieri. Peste 30 de persoane, pompieri şi pădurari, au acţiont, sâmbătă, pentru stingerea incendiului, iar mai mulţi pădurari au rămas peste noapte în zona unde a avut loc incendiul pentru a se asigura că acesta nu reizbucneşte.

error: Conţinut protejat !!