Dâmboviţa: Care e situaţia azilelor de bătrâni din judeţ, cum decurg controalele

Dâmboviţa: Care e situaţia azilelor de bătrâni din judeţ, cum decurg controalele

Verificări la azilele de bătrâni au fost demarate şi în Dâmboviţa, după ce în urma neregulilor din Voluntari au fost decise de la nivel central controale în toate judeţele.

Am solicitat, marţi, de la Prefectura Dâmboviţa situaţia găsită după primele verificări.

Conform prefectului Claudia Gilia au fost verificate 15 locaţii şi nu s-au găsit nereguli majore. Centrele verificate sunt atât private, cât şi de stat.

„Sunt două echipe mixte care fac concomitent verificări, atât cei doi subprefecţi, cât şi eu mergem pe teren la verificări. Au fost descoperite unele nereguli, dar nu foarte grave. De exemplu, lipsa autorizaţiei de funcţionare ISU, neluarea unor măsuri de gramaj la meniu, dar nu situaţii grave care să arate că bătrânii erau trataţi necorespunzător”, a precizat, pentru stiriDB, prefectul de Dâmboviţa, Claudia Gilia.

Controalele vor continua în perioada următoare la toate cele 49 de centre sociale pentru vârstinici din judeţ.

„Având în vedere prevederile OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, O.M.A.I. nr. 101/07.07.2023 și Ordinul Prefectului nr. 224/10.07.2023, în perioada 10 – 17 iulie 2023, sub coordonarea conducerii Instituției Prefectului – Județul Dâmbovița, reprezentanți ai AJPIS, ITM, OPC, DSP, DSVSA, IPJ și ISU vor desfășura controale în cele 49 de centre rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și în centrele rezidențiale destinate copiilor. În acest sens, pentru eficientizarea acțiunilor de control, am dispus constituirea a două echipe mixte care vor participa la acțiunile comune ce vizează verificarea respectării prevederilor legale de funcționare și organizare a activității în cadrul centrelor care funcționează pe raza județului Dâmbovița. Aceste instituții trebuie să ofere siguranță și servicii de îngrijire de calitate. Oamenii trebuie tratați cu respect și să beneficieze de cele mai bune servicii. Nu voi tolera nicio abatere de la cerințele impuse de lege și bunul-simț„, a anunţat, luni, pe facebook, în debutul verificărilor, prefectul de Dâmboviţa, Claudia Gilia.

error: Conţinut protejat !!