Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Bărbat, prins că deţinea şi confecţiona cartuşe de vânătoare

Un bărbat de 68 de ani, din comuna dâmboviţeană Gura Ocniţei, este cercetat de poliţişti pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fiind prins că deţinea şi confecţiona ilegal cartuşe de vânătoare, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, remis luni.

”Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în colaborare cu efective din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, au depistat, duminică, un bărbat de 68 de ani, din Gura Ocniţei, care deţinea cartuşe confecţionate ilegal de către acesta. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au descoperit la domiciliul celui în cauză mai multe componente pentru fabricarea cartuşelor de vânătoare”, se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fabricare sau asamblare de arme letale, de piese sau de muniţie pentru acestea, fără respectarea prevederilor legale. De asemenea, bunurile descoperite au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, se fac ample cercetări privind deţinerea armelor de vânătoare, în cadrul anchetei în cazul celor doi bărbaţi găsiţi, joi, împuşcaţi mortal cu alice pe un câmp în apropiere de Târgovişte. Anchetatorii nu au anunţat identificarea autorului sau autorilor, susţinând că au un cerc larg de suspecţi.

Posesorii de arme de vânătoare din judeţ sunt chemaţi, în aceste zile, la audieri la Poliţie.