Dâmboviţa: Bănuiţi de cămătărie, reţinuţi de poliţiştii găeşteni

Patru persoane bănuite de cămătărie au fost reţinute de poliţişti din Găeşti, după ce, vineri, la trei dintre acestea au fost efectuate percheziţii domiciliale, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au documentat activitatea infracţională a patru persoane, cu vârste cuprinse între 29 şi 46 de ani, bănuite de comiterea infracţiunii de cămătărie.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014-2016, cei în cauză ar fi perceput ilegal comisioane pentru împrumuturile acordate unor diverse persoane. Prin activitatea infracţională s-ar fi creat un prejudiciu estimat la 100.000 de euro. Astăzi, 14 octombrie, poliţiştii găeşteni, sprijiniţi de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat 3 percheziţii la domiciile bănuiţilor, ocazie cu care au ridicat în vederea continuării cercetărilor înscrisuri, 2400 de euro, 1800 de lei, 300 de franci elveţieni şi bijuterii din aur”, se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, patru persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri, două dintre acestea fiind reţinute pentru 24 de ore.

Pe parcursul zilei de vineri, persoanele reţinute vor fi prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

bani-catuse

error: Conţinut protejat !!