Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Autorităţile locale vor să modernizeze secţia de primiri urgenţe a spitalului judeţean cu bani europeni

Autorităţile judeţene vor să reabiliteze, să modernizeze şi să doteze Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Târgovişte cu fonduri europene, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele CJ Dâmboviţa, Claudia Gilia.

”Printr-un ordin al ministrului Sănătăţii, judeţul Dâmboviţa a fost cuprins prin Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Târgovişte într-o listă de eligibilitate privind reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea secţiei şi, de asemenea, reabilitarea platformei heliport. Consiliul Judeţean Dâmboviţa va depune un proiect pe axa prioritară 8 ‘Dezvoltare a infrastructurii de sănătate şi socială’ – Programul Operaţional Regional (POR), proiect ce vizează Secţia de Primiri Urgenţe a spitalului judeţean. Urmează ca ghidul să fie prezentat zilele următoare şi consiliul judeţean să prezinte un proiect în acest sens”, a precizat Caudia Gilia.

La acest moment nu este stabilită suma aferentă proiectului, urmând să fie stabilită după întocmirea documentaţiilor.

”După ce va fi publicat ghidul se va stabili, nu s-a avansat momentan nicio sumă. Legat de spital, este o preocupare pe care noi am avut-o permanent, ne confruntăm şi cu lipsa medicilor, dar este nevoie totdeauna şi de o modernizare, de o dotare corespunzătoare a spitalului judeţean”, a mai spus vicepreşedintele CJ Dâmboviţa, Claudia Gilia.

Spitalul Judeţean Târgovişte a beneficiat de un proiect european de 83 de milioane de lei, lucrările de reabilitare au început în 2010 şi au durat trei ani. Unitatea de Primiri Urgenţe a rămas însă una dintre secţiile cele mai aglomerate, cu spaţii insuficiente şi cu lipsă de cadre medicale. Directorul Spitalului Judeţean Târgovişte, Claudiu Dumitrescu, declara recent că UPU are doar o treime din numărul de medici necesari, din 28 de posturi sunt ocupate nouă.